Scones

Scones

Υλικά

 

  • 125γρ Βιτάμ Soft
  • 1/5 ποτήρι αλεύρι (250γρ)
  • 1/3 ποτήρι ζάχαρη (80γρ)
  • 150γρ τυρί cottage
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινπάουντερ
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βότκα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ζάχαρηγια την επικάλυψη
  • 1 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικινπάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι στο μπολ.
  2. Προσθέτουμε το Βιτάμ, ένα αυγό, τη βότκα και το τυρί cottaγρe. Τα αναμιγνύουμε όλα μαζί στο μίξερ.
  3. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε γρήγορα μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη, έτσι ώστε να έχει πάχος 7-10 mm.
  5. Κόβουμε τη ζύμη με μεταλλικά δαχτυλίδια ή με ένα ποτήρι. Τη ζύμη που περισσεύει από την κοπή των μικρών κύκλων την ξαναζυμώνουμε και τα ξανακόβουμε.
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε τα Scones σε παρτίδες και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  7. Στραγγίζουμε τα τηγανητά scones σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

https://www.vitam.gr/suntages/scones/

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.