Σοκολατένιο Κέικ με Φρούτα

Σοκολατένιο Κέικ με Φρούτα

Λίστα Συστατικών

Για το κέικ:

  • 30γρ. κακάο σε σκόνη
  • 150ml ζεστό νερό
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 125γρ. Βιτάμ
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70γρ. κορν φλαουερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουνερ
  • 1 φακελάκι βανιλέτα / 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200γρ. παγωμένα κόκκινα μούρα

Για τη γέμιση:

  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι ή μοσχολέμονο
  • 200ml φρέσκια κρέμα γάλακτος

 Πώς να το φτιάξετε

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Αλείφουμε με Βιτάμ και στρώνουμε με λαδόκολλα 3 στρογγυλά ταψιά για κέικ (23εκ.)
  2. Ανακατεύουμε το κακάο με το ζεστό νερό και αφήνουμε στην άκρη. Διαχωρίζουμε τα αυγά, (το κρόκο και το ασπράδι).
  3. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε το Βιτάμ και χτυπάμε ξανά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με τη βανίλια μέχρι να στερεοποιηθούν και αναμιγνύουμε προσεκτικά με το μείγμα.
  6. Ρίχνουμε το ⅓ του μείγματος σε μία από τις φόρμες του κέικ.
  7. Προσθέτουμε το κακάο στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίση από το μείγμα στο δεύτερο ταψί.
  8. Προσθέτουμε τα παγωμένα κόκκινα μούρα στο υπόλοιπο μείγμα και το ρίχνουμε στο τρίτο ταψί.
  9. Τα τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
  10. Μόλις τα κέικ είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τα ταψιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.
  11. Για τη γέμιση, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και την ανακατεύουμε με το μίγμα του τυριού κρέμα.
  12. Ξεκινάμε με το σοκολατένιο κέικ με τα μούρα και απλώνουμε μια στρώση από τη γέμιση. Τοποθετούμε από πάνω το απλό κέικ, προσθέτουμε ακόμα μία στρώση γέμισης και τη πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μούρα. Στην κορυφή βάζουμε το σοκολατένιο κέικ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με την υπόλοιπη κρέμα/γέμιση. Γαρνίρουμε με φράουλες και βατόμουρα.

Tip: Αντί για φρούτα μπορούμε να διακοσμήσουμε με τα αγαπημένα μας ζαχαρωτά.

Θερμοκρασία 175 °C       Χρόνος Ψησίματος 30 min.

 

Πηγή: http://vitam.gr/suntages/sokolateneiocakemefrouta/

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.