Σούπα με φασόλια

Σούπα με φασόλια

Υλικά

  • 360γρ. ξερά φασόλια «μπαρμπούνια»
  • 210 ml ελαιόλαδο
  • 180 γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 90 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 90 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 4 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένα
  • 1 κ. σούπας δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2,5 λίτρα νερό
  • 30 γρ. πελτέ τομάτας Pummaro
  • Αλάτι
  • 400 γρ. ζυμαρικά fettuccine, σπασμένα
  • 12 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και ξεπλύνετε τα φασόλια. Μουσκέψτε τα σε κρύο νερό όλη τη νύχτα.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 120 ml ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την πανσέτα και ανακατεύετε ανά τακτά διαστήματα μέχρι να γίνει τραγανή.
  3. Αφαιρέστε τα κομμάτια με μία διάτρητη κουτάλα και αφήστε το λίπος που έβγαλε η πανσέτα στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέστε στην κατσαρόλα με το λίπος το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό και μαγειρέψτε τα μέχρι να αρχίσουν τα μαλακώνουν.
  5. Στραγγίστε τα φασόλια και προσθέστε τα στην κατσαρόλα.
  6. Παράλληλα, προσθέστε το νερό. Αφού πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να βράσει μέχρι να έχουν σχεδόν μαλακώσει τα φασόλια, περίπου 45 λεπτά.
  7. Στη συνέχεια προσθέστε τον πελτέ τομάτας και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν τελείως.
  8. Αφαιρέστε περίπου τη μισή ποσότητα της σούπας και πολτοποιήστε τη, έτσι ώστε να γίνει πουρές.
  9. Προσθέστε τον πουρέ στην υπόλοιπη σούπα και προσθέστε αλάτι.
  10. Σε αυτό το σημείο η σούπα θα πρέπει να είναι πηχτή αλλά να έχει αρκετά υγρά έτσι ώστε να μπορέσουν να βράσουν τα ζυμαρικά. Αν δεν είναι αρκετό το ζουμί προσθέστε λίγο νερό.
  11. Ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν.
  12. Τέλος προσθέστε την πανσέτα.
  13. Σερβίρετε τις μερίδες με μια κουταλιά παρμεζάνα και λίγο ελαιόλαδο.

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της σούπας με φασόλια από την Ιταλία, δοκιμάστε την!

Πηγή: http://www.knorr.gr/recipe_info.php?catrec_id=6&rec_id=145

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.