Σούπα με κάστανα

Σούπα με κάστανα

Υλικά για 4 άτομα

  • 36 κάστανα ξεφλουδισμένα
  • 1 κλαράκι θυμάρι (για το νερό που βράζουν τα κάστανα)
  • 1-2 μέτρια πράσα κομμένα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλαράκι σέλινο
  • 2 ½ λίτρα νερό ή ζωμός λαχανικών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Λίγο γάλα (όχι περισσότερο από 120 ml)
  • 2-3 κουταλιές σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να το φτιάξετε

  1. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το νερό ή τον ζωμό και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα κάστανα, τα πράσα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα μας για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα.
  4. Στη συνέχεια, περνάμε τη σούπα από το μύλο των λαχανικών ή το μπλέντερ και τη ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αν θέλουμε προσθέτουμε το γάλα.
  6. Τη ζεσταίνουμε ξανά για ένα λεπτό, χωρίς να πάρει βράση και προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο.
  7. Τη σερβίρουμε ζεστή.

Tip: Αν θέλουμε, τη γαρνίρουμε με ελαφρώς τηγανισμένες, στο Flora Soft με βούτυρο, «κλωστούλες» πράσου.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/HM-Ltg/soypa-me-kastana

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.