Σούπα βελουτέ με γλυκιά κολοκύθα

Σούπα βελουτέ με γλυκιά κολοκύθα

Χρόνος μαγειρέματος & προετοιμασίας: 70 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 1/2 κιλό κολοκύθα
  • 2 μερίδες Ζωμός Λαχανικών «Σπιτικός» της Knorr
  • 1 1/2 κούπα λάδι
  • 3 1/3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.γ. χονδρό αλάτι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια χονδροκομμένα
  • 2 μεγάλα καρότα χονδροκομμένα
  • 1 μεγάλη πατάτα χονδοκομμένη
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 φ.τ. κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κ.σ. βούτυρο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και την καθαρίζουμε από τα σπόρια.
  2. Την πασπαλίζουμε με το μισό λάδι και τις 2 κουταλιές ξύδι, το αλάτι, και την ψήνουμε στο φούρνο για μια ώρα στους 200 βαθμούς.
  3. Στο μεταξύ βράζουμε τα κρεμμύδια με πολύ λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί.
  4. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε μαζί με τα καρότα, τη πατάτα και το κύμινο. Σβήνουμε με το υπόλοιπο ξύδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζωμό Λαχανικών «Σπιτικός» της Knorr και βράζουμε να μαλακώσουν.
  5. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από την φλούδα και την προσθέτουμε στην σούπα. Σιγοβράζουμε για 10΄ακόμα.
  6. Αλέθουμε τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Λίγο πριν σερβίρουμε ρίχνουμε το βούτυρο και την κρέμα

Πηγή: http://www.knorr.gr/recipe_info.php?catrec_id=11&rec_id=56

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.