Σπανακοπιτάκια

Σπανακοπιτάκια

Η πιο αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή σε μπουκίτσες, έτοιμες να τις απολαύσετε κάθε στιγμή!

 

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾  του ποτηριού νερό χλιαρό ή όσο χρειαστεί για το αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση: 

  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κυβάκια μυρωδικών σκόρδο τριμμένα
  • 1 ματσάκι άγρια χόρτα
  • ½  φλιτζάνι τσαγιού Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι, αλάτι

Οδηγίες Μαγειρέματος

1. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Ανοίγουμε μια λακκούβα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλά στα χέρια (προσθέτουμε νερό άμα χρειάζεται)

2. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου

3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει μαζί με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τα χορταρικά μας πλυμένα και καθαρισμένα για να μαραθούν και να μαλακώσουν

4. Σε ένα μικρό τηγανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρά το σκορδάκι και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά

5. Αφού στραγγίξουμε τα χορταρικά μας, προσθέτουμε και το σκόρδο με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε μια λεκάνη

6. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα και κόβουμε σε μικρά στρογγυλά πιτάκια με ένα μπολάκι ή πιατάκι του καφέ

7. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε πιτάκι και τα τυλίγουμε σε ρολάκια, λαδώνοντας με ένα πινέλο

8. Αφού τυλίξουμε όλα τα πιτάκια, στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

Πηγή: http://www.altis.com.gr/recipe/244/spanakopitakia

 

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.