Σπαγγέτι με τουρλού λαχανικών

Σπαγγέτι με τουρλού λαχανικών

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 2-3 κουταλιές σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • Λίγος φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός
  • 1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κιλό ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • Λίγη φέτα τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το «τουρλού» λαχανικών

  • 1 μελιτζάνα τσακώνικη ή φλάσκα (σε κύβους)
  • 1 κίτρινη πιπεριά (σε κύβους)
  • 2-3 κολοκυθάκια (σε κύβους)
  • 4-5 κουταλιές σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο

Πώς να το φτιάξετε

1. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το Flora, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει, για 15 περίπου λεπτά.

2. Στη συνέχεια, την περνάμε από το μπλέντερ και τη σουρώνουμε με λεπτή σήτα. Σε άλλο σκεύος σοτάρουμε με το υπόλοιπο Flora soft με βούτυρο τα λαχανικά, αρχίζοντας από τη μελιτζάνα.

3. Κατεβάζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά από τη φωτιά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα της ντομάτας.

4. Ανακατεύουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

5. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά.

6. Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη φέτα και επιπλέον ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό, εάν θέλουμε.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/H8KIsA/spaggeti-me-toyrloy-laxanikwn

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.