Ταμπουλέ χορταρικών, με αρωματική βινεγκρέτ από μοσχολέμονο

Ταμπουλέ χορταρικών, με αρωματική βινεγκρέτ από μοσχολέμονο

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Μαγειρέματος: 40’

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 1 συσκευασία ταμπουλέ ή πληγούρι
  • 1 φάκελο Χορτόσουπα
  • 3-4 limes (μοσχολέμονα), το ξύσμα και ο χυμός τους
  • 200 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 τομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο
  • Λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μαγειρεύετε τη σούπα σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε ένα σκεύος βαθύ ρίχνετε το πλιγούρι (ή το ταμπουλέ) και τη σούπα και το αφήνετε να φουσκώσει για όση ώρα χρειαστεί (30 – 40 λεπτά).
  • Βάζετε το «φουσκωμένο» ταμπουλέ στο ψυγείο για να κρυώσει προσθέτοντας πρώτα το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ελαιόλαδο και το ξύσμα και το χυμό από τα μοσχολέμονα, καθώς και τις ψιλοκομμένες τομάτες. Καρυκεύετε με το πιπέρι.

TipsΜπορούμε να προσθέσουμε βρασμένες γαριδούλες και μύδια για να έχουμε ένα πιάτο για τη Σαρακοστή.

Αν δεν βρείτε μοσχολέμονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό από 3 λεμόνια

Πηγή: http://www.knorr.gr/recipe_info.php?catrec_id=10&rec_id=123

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.