Ταμπουλέ με λαχανικά, αρωματισμένο με δυόσμο σε βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

Ταμπουλέ με λαχανικά, αρωματισμένο με δυόσμο σε βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

Σαλάτα με υψηλή διατροφική αξία, πλούσια σε γεύση και άρωμα.

Προετοιμασία 10΄
Μαγείρεμα περίπου 20΄

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 300 γρ. Κινόα (εναλλακτικά βάζουμε πλιγούρι)
  • ½ λίτρο ζωμό λαχανικών (1 Knorr σπιτικός ζωμός λαχανικών σε 500 ml καυτό νερό)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ψημένη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
  • 8-10 μικρά τοματίνια τσέρι κομμένα στα δύο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις (Παραδοσιακό ή Απαλό)
  • Χυμός και το ξύσμα από ½ μέτριο πορτοκάλι
  • Χυμός και το ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
  • Πιπέρι και αλάτι

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε ½ λίτρο νερό μαζί με το Knorr σπιτικό ζωμό λαχανικών και  ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  2. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με το κινόα και βράζουμε για 18-20 λεπτά περίπου.
  3. Όταν είναι έτοιμη η κινόα τη στραγγίζουμε και τη ρίχνουμε σε ένα βαθύ σκεύος μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε σε πιατέλα ή μπολ.

Πηγή: http://www.altis.com.gr/recipe/293/taboule-me-lahanika-aromatismeno-me-duosmo-se-vinegret-esperidoeidon

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.