Τάρτα με φέτα και ντομάτα

Τάρτα με φέτα και ντομάτα

Υλικά

  • 1/5 ποτήρι αλεύρι (250γρ)
  • 200γρ Βιτάμ Soft
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • εάν είναι απαραίτητο, μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 250γρ τυρί φέτα
  • 100γρ τριμμένο τυρί (π.χ gouda)
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ Soft
  • 250γρ ντοματάκια
  • 1 ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, θυμάρι)
  • σπόρους σόγιας για την τάρτα

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι στο μπολ. Προσθέτουμε το Βιτάμ και ένα αυγό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ και ζυμώνουμε γρήγορα. Εάν η ζύμη δεν ζυμώνεται, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος.
  2. Αλείφουμε την φόρμα για την τάρτα (με διάμετρο 26 cm) με Βιτάμ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ανοίγουμε τη ζύμη και καλύπτουμε το κάτω μέρος και τις πλευρές της φόρμας. Τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε τη φόρμα με τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα κομμάτι χαρτί βάζοντας πάνω από αυτό φασόλια . Τoτοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 ° C.
  3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τηγανίζουμε με πιπεριές με μια κουταλιά της σούπας λιωμένο Βιτάμ. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
  4. Ανακατεύουμε τη φέτα με τα αυγά, προσθέτουμε τις τηγανητές πιπεριές , τα μυρωδικά και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  5. Αφαιρούμε τα φασόλια και το χαρτί από τη φόρμα. Βάζουμε το μείγμα τυριού στην τάρτα και κάνουμε επίπεδη την επιφάνεια.
  6. Τοποθετούμε ντομάτες στο προετοιμασμένο μείγμα . Τοποθετούμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 ° C.

Θερμοκρασία: 180 °C Χρόνος Ψησίματος: 30′

https://www.vitam.gr/suntages/tarta-me-pheta-kai-ntomata/

 

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.