Τάρτα με φρέσκα φρούτα εποχής

Τάρτα με φρέσκα φρούτα εποχής

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 2 κουταλάκια άρωμα βανίλια
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. Βιτάμ (κρύο και κομμένο σε μικρούς κύβους)
  • Φρέσκα φρούτα για γαρνίρισμα
  • 4-5 κουταλιές παγωμένο νερό
  • Για τη σαντιγί:
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και το Βιτάμ σε μια κουζινομηχανή και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να γίνει σαν ψίχουλα. Ενώ η μηχανή δουλεύει, ανακατεύουμε το νερό με τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα της αμυγδαλόψιχας, συνεχίζοντας να το σουλεύουμε ώσπου να γίνει ζύμη και να μαζευτεί σε μπάλα.
  2. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη, τη βάζουμε στο ψυγείο και μετά από μισή ώρα, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάνω σε λαδόχαρτο ή χαρτί ζαχαροπλαστικής.
  3. Κόβουμε στο φύλλο 24 δίσκους διαμέτρου 10 εκ., τους στρώνουμε σε 12 μικρές φόρμες της ίδιας διαμέτρου, κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και βάζουμε τις φόρμες πρώτα στο ψυγείο για 10 λεπτά και μετά για 10-15 λεπτά στη μεσαία θέση σε φούρνο προθερμασμένο στους 180-200°C.
  4. Στη συνέχεια αφήνουμε τις τάρτες να κρυώσουν, όσο ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να σφίξουν.
  5. Τέλος, απλώνουμε πάνω στις τάρτες τη σαντιγί και γαρνίρουμε με τα φρέσκα φρούτα εποχής.

Θερμοκρασία: 180-200 °C   Χρόνος Ψησίματος: 10-15 min

 

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.