Τάρτα μήλου με ξηρούς καρπούς

Τάρτα μήλου με ξηρούς καρπούς

Λίστα Συστατικών

  • 500 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. Βιτάμ
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 4-5 μήλα ψιλοκομμένα χωρίς τη φλούδα τους
  • 150 γρ. καρυδόψιχα
  • 150 γρ. ανάλατα αμύγδαλα
  • 150 γρ. σταφίδες
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη (για τα μήλα)
  • 1 κ. σ. κανέλα (για τα μήλα)
  • Λίγο γαρύφαλλο σκόνη
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Πώς να το φτιάξετε

  1. Πρώτα τα μήλα: Καθάρισε και κόψ’ τα σε κομματάκια ή πέρασέ τα από τον χοντρό τρίφτη, και μετά ανακάτεψέ τα καλά σε ένα μπολ με την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τους ξηρούς καρπούς.
  2. Χτύπησε στο μίξερ (με τους γάντζους) το Bιτάμ σε κομματάκια και τη ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν. Πρόσθεσε το κονιάκ και το κοσκινισμένο αλεύρι και συνέχισε το χτύπημα για λίγο.
  3. Ζύμωσε τη ζύμη στο χέρι, μέχρι να γίνει σφιχτή, χώρισέ τη στα δύο και άπλωσε το ένα μισό σε ένα ταψάκι ή τσέρκι αλειμμένο με Βιτάμ (αν δεις ότι η ζύμη τρίβεται πολύ, άπλωσέ τη μαλακά).
  4. Βάλε στη μέση τα μήλα και άπλωσε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη. Μπορείς, επίσης, να πλάσεις μπαστουνάκια και να τα τοποθετήσεις από πάνω χιαστί ή, αν η ζύμη παραείναι σφιχτή, να την τρίψεις με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια για να γίνει σαν κραμπλ όταν ψηθεί.
  5. Ψήσε την τάρτα στους 160 για 30 περίπου λεπτά.

Θερμοκρασία 160 °C  Χρόνος Ψησίματος 30 min

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/tartamilo/

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.