Τάρτα σοκολάτας

Τάρτα σοκολάτας

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 50 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)
  • 150 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο (σε κυβάκια)
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1-2 κουταλιές κρύο νερό (αν χρειαστεί)

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 60 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 50 ml ουίσκι ή μαύρο ρούμι
  • 3 κουτ. σούπας καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη:

  1. Ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο σε βαθύ μπολ.
  2. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τα κυβάκια του Flora, το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το νερό.
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και την απλώνουμε σε φόρμα τάρτας, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα.
  5. Την τρυπάμε με πιρούνι, τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε πάνω της τα ειδικά βαράκια ή ξερά φασόλια. Την ψήνουμε στους 180 °C για 40 – 45 λεπτά περίπου. Πέντε – δέκα λεπτά πριν την βγάλουμε από το φούρνο αφαιρούμε και την λαδόκολλα.
  6. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την γεμίσουμε.

 Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση:

  1. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να ζεσταθει καλά, την αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
  2. Προσθέτουμε το Flora και το ποτό και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, ρίχνουμε την καρυδόψιχα.
  3. Αδειάζουμε το μίγμα της γέμισης πάνω από την ψημένη ζύμη τάρτας. Έπειτα βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
  4. Το σερβίρουμε κομμένο σε μερίδες, διακοσμώντας εάν θέλουμε, με ξύσμα σοκολάτας, καρυδόψιχα ή σιρόπι σοκολάτας.

http://www.flora.com.gr/recipe/H8qKtA/tarta-sokolatas

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.