Ταρτάκια αχλαδιού

Ταρτάκια αχλαδιού

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 1½ φλιτζ. αλεύρι
  • 5 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 1 κρόκο αβγού
  • 2-3 κουταλιές κρύο νερό
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 5 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά Βιτάμ Soft
  • 1 κουταλιά κονιάκ
  • 2 φλιτζ. μαρμελάδα αχλαδιού
  • αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
  • 6-8 ατομικά φορμάκια ψησίματος
  • ½ φλιτζ. Βιτάμ Soft για το άλειμμα

 

Εκτέλεση

  1. Κοσκίνισε σε ένα μπολ το αλεύρι, κάνε μια λακκουβίτσα στο κέντρο και ρίξε το Βιτάμ, τον κρόκο του αβγού, τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να ενωθούν σε μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις ανάλογα λίγο αλεύρι ή λίγο νερό ακόμα.
  2. Πλάσε τη ζύμη σε μπάλα, κάλυψέ τη με διαφανή μεμβράνη και βάλ’ τη στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ λιώσε σε ένα τηγάνι το Bιτάμ Soft, πρόσθεσε τις φέτες των αχλαδιών και σόταρε για 1-2 λεπτά.
  4. Σβήσε με το κονιάκ, πρόσθεσε τη ζάχαρη και άφησε για 1-2 λεπτά, ώστε τα φρούτα να μαλακώσουν και να απορροφηθούν τα υγρά. Μετά κατέβασε το τηγάνι από τη φωτιά.
  5. Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο, κόψ’ τη σε 6-8 ίσα κομμάτια και άνοιξέ τα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε στρογγυλά φύλλα, λίγο μεγαλύτερα από τα φορμάκια.
  6. Άλειψε τα φορμάκια με Bιτάμ Soft και στρώσε μέσα τα φύλλα ζύμης φροντίζοντας να καλύπτουν και τα πλαϊνά τοιχώματα. Μοίρασε στα φορμάκια τις φέτες αχλαδιού, άλειψε με τη μαρμελάδα και ψήσε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  7. Αφού βγάλεις τα φορμάκια από το φούρνο και κρυώσουν εντελώς (20 περίπου λεπτά), ξεφόρμαρε και σέρβιρε.

Θερμοκρασία 180 °C     Χρόνος Ψησίματος 15

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.