Τηγανιτός Μπακαλιάρος με σάλτσα Σκορδαλιάς αρωματισμένη με σαφράν και καραμελωμένα παντζάρια

Τηγανιτός Μπακαλιάρος με σάλτσα Σκορδαλιάς αρωματισμένη με σαφράν και καραμελωμένα παντζάρια

Υλικά

Για τον μπακαλιάρο:

  • 250 γρ. Βιταμ Culinesse
  • 800 γρ. ξαλμυρισμένο φιλέτο μπακαλιάρου, κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
  • Ανάλογο Αλευρι

Για την Σκορδαλιά:

  • 1 συσκευσία Knorr Πουρές πατάτας
  • 1 φακελάκι σκόνη σαφραν
  • 4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Για τα Καραμελωμένα Παντζάρια:

  • 4 παντζάρια μέτρια
  • 1 Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
  • 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1  ποτηράκι του κρασιού νερό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την Γαρνιτούρα:

  • 1 λεμόνι, κομμένο στα 4
  • 4 τούφες από σπανάκι baby
  • 4 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση για τον Μπακαλιάρο:

Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο καλά και τον τινάζουμε μέσα σε κόσκινο

Σε ενά τηγάνι ριχνουμε το Βιτάμ Culinesse και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά μέχρι να σταματήσει το τσιτσίρισμα

Κατόπιν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και τηγανίζουμε τις αλευρωμένες λωρίδες μπακαλιάρου. Όταν τηγανιστούν και πάρουν χρώμα, τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ζεστό μέρος

Εκτέλεση για την Σκορδαλιά:

Μαγειρεύουμε τον πουρέ πατάτας βάζοντας την διπλάσια ποσότητα νερού από ό,τι αναγράφεται στην συσκευασία, έτσι ώστε να γίνει πολύ ρευστός

Προσθέτουμε την σκόνη από το σαφράν, το τριμμένο σκόρδο και το αναλογο αλατοπίπερο

Ανακατεύουμε μαγειρεύοντας σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι οι νιφάδες του πουρέ πατάτας να λιώσουν και να δέσουν την σάλτσα, έχοντας μια παχύρευστη υφή και στην συνέχεια μέχρι να χρωματιστεί από το σαφράν. Μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος

Εκτέλεση για τα Καραμελωμένα Παντζάρια:

Πλένουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε σε νερό μαζί με τον «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών

Έπειτα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες

Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό και την ζάχαρη, ανακατεύοντάς τα διαρκώς μέχρι να γίνουνε μια ελαφριά καραμέλα

Κατόπιν προσθέτουμε τις φέτες από τα παντζάρια και τα αφήνουμε μέσα έως ότου κάνουνε κρούστα από καραμέλα

Τέλος τα πουδράρουμε με το ξύσμα του λεμονιού

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/tiganitos-mpakaliaros-me-saltsa-skordalias-aromatismeni-me-safran-kai-karamelomena-pantzaria/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.