Τούρτα κέικ πορτοκαλιού με μους γιαουρτιού

Τούρτα κέικ πορτοκαλιού με μους γιαουρτιού

Λίστα Συστατικών

Για φόρμα διαμέτρου 24εκ.

  • 225 γρ. Βιτάμ
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 225 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 4 αβγά
  • 2 πορτοκάλια (το ξύσμα και τον χυμό τους)
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Για τη μους γιαουρτιού και τη διακόσμηση:

  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
  • 7-8 ρολά γλυκό κουταλιού πορτοκάλι κομμένα σε φετούλες

Πώς να το φτιάξετε

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C, αλείφουμε τη φόρμα με Βιτάμ, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και πετάμε όσο δεν κόλλησε.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά, τα 50ml από τον χυμό του πορτοκαλιού και όλο το ξύσμα. Τέλος, ενσωματώνουμε το αλεύρι ρίχνοντάς το σταδιακά.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι που ετοιμάσαμε και ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη μους γιαουρτιού: Ανακατεύουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, τον χυμό και το ποτό της επιλογής μας και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τα ρολάκια του πορτοκαλιού σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά από το σιρόπι τους και το κρατάμε γιατί θα το χρειαστείτε.
  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ να σφίξει αρκετά και τότε προσθέτουμε το μείγμα του πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και το σιρόπι από το γλυκό πορτοκάλι και χτυπάμε λίγο ακόμη. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.
  6. Ξεφουρνίζουμε το κέικ και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. Το κόβουμε στη μέση προσεκτικά χωρίζοντάς το σε δύο δίσκους όμοιου πάχους.
  7. Ζεσταίνουμε τον υπόλοιπο χυμό του πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια βράση. Αφού κρυώσει, περιχύνουμε τους δυο δίσκους του κέικ με αυτό, ρίχνοντάς το με κουτάλι ή με πινέλο.
  8. Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο του κέικ σε πιατέλα και καλύπτουμε την επιφάνειά του με τη μισή μους γιαουρτιού. Τοποθετούμε σκόρπια εδώ κι εκεί ροδελίτσες από γλυκό πορτοκάλι. Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο του κέικ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μους. Διακοσμούμε με τις υπόλοιπες ροδελίτσες γλυκού πριν το σερβίρουμε.

Χρόνος Ψησίματος 50-55 min

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/tourta-keik-portokaliou-me-mous-giaourtiou/

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.