Τραγανά μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα

Τραγανά μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα

Προετοιμασία 20′
Μαγείρεμα 15′

Υλικά
Για περίπου 30 κομμάτια:
Για τα μπισκότα:

  • 100 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 130 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα ζυμώνουμε, μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή αλλά εύπλαστη ζύμη. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο κρύο νερό.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και με τη βοήθεια ενός κουπ πατ κόβουμε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε.
  3. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° για 15 περίπου λεπτά.
  4. Για τη γέμιση:
  5. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει. Κολλάμε τα μπισκότα ανά δύο, βάζοντας ανάμεσα λίγο από το μίγμα σοκολάτας.

Τip: Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τη γέμιση με πραλίνα φουντουκιού ή με την αγαπημένη σας μαρμελάδα.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/Hs6Mvg/tragana-mpiskota-gemista-me-sokolata

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.