Τρουφάκια και Σοκολατάκια με Ξηρούς Καρπούς

Τρουφάκια και Σοκολατάκια με Ξηρούς Καρπούς

Λίστα Συστατικών

  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. Βιτάμ Κλασικό
  • 360 ml Κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 σφηνάκια λικέρ Baileys ή Kahlua
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας και
  • 150 γρ. καβουρδισμένοι ξηροί καρποί
  • χονδροαλεσμένοι της αρεσκείας σας
  • (αμύγδαλα, φουντούκια)
  • για το γαρνίρισμα

Πώς να το φτιάξετε

  1. Σε μπεν μαρί βάζουμε το Βιτάμ, την κρέμα γάλακτος και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα λιώνουμε σε χαμηλή προς δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε το λικέρ, ενώ ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  3. Σκεπάζουμε το μείγμα της σοκολάτας με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά και να γίνει σφιχτό.
  4. Βάζουμε σε 2 χωριστά πιάτα την τρούφα και τους ξηρούς καρπούς. Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού παίρνουμε ορισμένη ποσότητα από το σφιχτό και κρύο μείγμα και φτιάχνουμε μικρούς βόλους.
  5. Κάθε σοκολατάκι το περνάμε από την τρούφα ή τους ξηρούς καρπούς και το τοποθετούμε στα ειδικά χαρτάκια.

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/page-18/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.