Τρουφάκια Σοκολάτας

Τρουφάκια Σοκολάτας

Λίστα Συστατικών

για 30 τρουφάκια περίπου

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα μπισκότα ή κουλουράκια
  • 150 γρ. Βιτάμ
  • 2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
  • 2-3 κουτ. γλυκού κονιάκ
  • κακάο κοσκινισμένο για την επικάλυψη

Πώς να το φτιάξετε

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη και το κακάο.
  3. Αναμιγνύουμε τα δυο μίγματα και προσθέτουμε τα καρύδια, τα μπισκότα και το κονιάκ. (Τα μπισκότα τα ρίχνουμε σιγά σιγά μέχρι να δούμε ότι το μίγμα είναι εύπλαστο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγα ακόμη).Αφήνουμε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο να σφίξει καλά.
  4. Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρές κουταλιές από το μίγμα και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
  5. Βάζουμε μπόλικο κακάο κοσκινισμένο σε ρηχό πιάτο και κυλάμε μέσα τα μπαλάκια να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.

Tip:

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καρύδια με φουντούκια ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας.
  • Για την επικάλυψη, αντί για κακάο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τρούφα σοκολάτας ή κάποιον τριμμένο ξηρό καρπό.

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/troufakia-sokolatas/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.