Τσουρέκι γεμιστό

Τσουρέκι γεμιστό

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ. Βιτάμ
  • 4 αβγά (μόνο τους κρόκους)
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ½ κουταλάκι κοπανισμένο γλυκάνισο
  • ½ ξύσμα από πορτοκάλι
  • 35γρ. φρέσκια μαγιά
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλιά κορν φλάουρ

Για τη γέμιση:

  • 100γρ. ξανθές σταφίδες
  • 4 κουταλιές μπράντι ή ρούμι
  • 100γρ. καβουρδισμένη αμυγδαλόψυχα
  • 100γρ. καρυδόψυχα
  • 1 τριμμένο μήλο
  • ½ κουταλάκι κάρδαμο
  • ½ κουταλάκι κανελογαρίφαλλο
  • 4 κουταλιές μαρμελάδα
  • ½ κουταλάκι κοπανισμένο γλυκάνισο
  • Προσθέτουμε και 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου (για το γαρνίρισμα)

 

Εκτέλεση

  • Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε το Βιτάμ, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλάτι, το κορν φλάουρ, το γλυκάνισο και το ξύσμα πορτοκαλιού
  • Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και έπειτα την προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά
  • Ανακατεύετε το μείγμα καλά και αρχίζετε να το ζυμώνετε παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι. Όσο ζυμώνετε, ρίχνετε ½ φλιτζάνι περίπου (ή όσο παίρνει) χλιαρό νερό. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος ώστε να φουσκώσει η ζύμη
  • Μετά από 3 – 4 ώρες ξαναζυμώνετε λίγο για να φύγει ο αέρας και απλώνετε τη ζύμη με τον πλάστη ή με τα χέρια μέχρι να την φέρουμε σε ορθογώνιο σχήμα
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα υλικά για τη γέμιση και έπειτα απλώνετε το μείγμα πάνω στην ζύμη και την τυλίγετε σε ρολό
  • Αλείφετε μια φόρμα στρογγυλή ή μακρόστενη με λίγο Βιτάμ και βάζετε εκεί το ρολό με την ένωση να κοιτάει προς τα κάτω
  • Τέλος, αλείφετε το τσουρέκι με λίγο γάλα, πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και το ψήνετε για 45’ – 50’ σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°c

Θερμοκρασία 200 °C Χρόνος Ψησίματος 45-50′

https://www.vitam.gr/suntages/tsoureki-gemisto/

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.