Βασιλόπιτα Έλατο με Κάστανο

Βασιλόπιτα Έλατο με Κάστανο

Υλικά

Υλικά για 10 άτομα

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 100 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο (λιωμένο)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα (χλιαρό)
  • 1 μαγιά νωπή
  • 2 αυγά
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 350 γρ. μαρμελάδα κάστανο
  • 150 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • Για το άλειμμα:
  • 1 κρόκος αυγού
  • Λίγο γάλα

Για τη διακόσμηση:

  • Λευκή σοκολάτα (λιωμένη)
  • Μερικά κερασάκια ή κάστανα γλασέ

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Χτυπάμε στο μίξερ το Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη μαρμελάδα. Τα χτυπάμε για λίγο να ομοιογενοποιηθούν.
  2. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη ζύμη. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη. Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά περίπου, να φουσκώσει. Ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά (ελαφρά χτυπημένα) και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε το μίγμα της μαγιάς και το λιωμένο Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη και εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια (αν χρειαστεί μπορεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη αλεύρι). Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει, για 1 ώρα περίπου.
  3. Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπάλες και τις ανοίγουμε με πλάστη σε 2 μακρόστενα φύλλα, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Αλείφουμε κάθε φύλλο με λίγο λιωμένο Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο και απλώνουμε πάνω του την μαρμελάδα κάστανο. Τυλίγουμε κάθε φύλλο σε ρολό και τα κόβουμε σε μικρές ροδέλες. Τοποθετούμε τις ροδέλες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, σχηματίζοντας ένα έλατο. Αφήνουμε το δέντρο σε ζεστό σημείο για 45–50 λεπτά, να φουσκώσει. Κατόπιν, το αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού ελαφρά χτυπημένο με το γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για 30-40 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει διακοσμούμε με την λιωμένη σοκολάτα και τα κερασάκια γλασέ.

http://www.flora.com.gr/recipe/H8KLvg/basilopita-elato-me-kastano

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.