Βασιλόπιτα Γεμιστή με Σοκολάτα & Καραμελωμένα Φουντούκια

Βασιλόπιτα Γεμιστή με Σοκολάτα & Καραμελωμένα Φουντούκια

Προετοιμασία 30′ Μαγείρεμα 60′

Υλικά για 10 άτομα

  • 250 γρ. Flora soft με βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4-5 αυγά
  • 2/3 φλιτζ. γάλα
  • 1 βανίλια
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Λίγο Flora soft με βούτυρο και αλεύρι (για τη φόρμα)

Για τη γέμιση:

  • 80 – 100 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)
  • 150 γρ. κουβερτούρα (τριμμένη)
  • 100 γρ. αμύγδαλα (σε σκόνη)

Για τα φουντούκια:

  • 100-120 γρ. φουντούκια (ξεφλουδισμένα & ανάλατα)
  • 1 κουτ. σούπας Flora soft με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • 80 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Αλείφουμε με λίγο Flora soft με βούτυρο το ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
    Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Flora soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να «αφρατέψει» το μίγμα.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
  3. Κατεβάζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και αρχίζουμε να ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι. Ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στα υπόλοιπα υλικά.
    Χωρίζουμε το μίγμα σε τρία ίσα μέρη. Στο ένα από αυτά ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αδειάζουμε το 1/3 του μίγματος στη φόρμα, ρίχνουμε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, από πάνω απλώνουμε το μίγμα της γέμισης και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο 1/3 του μίγματος.
    Βάζουμε το κέικ στον φούρνο και το ψήνουμε  για 1 ώρα περίπου.
  5. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο περιμένουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα.
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  7. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα φουντούκια λιώνοντας το Flora soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνοντας τα φουντούκια με τη ζάχαρη.
  8. Ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα φουντούκια. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και απλώνουμε τα φουντούκια πάνω από το κέικ μας.
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.
  10. Για ταψί διαμέτρου 26-28 εκ.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/H8KLvw/basilopita-gemisth-me-sokolata-amp-karamelwmena-foyntoykia

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.