Βασιλόπιτα Τσουρέκι σε Ρολάκια

Βασιλόπιτα Τσουρέκι σε Ρολάκια

Υλικά

Υλικά για 12 άτομα

  • 800 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 150 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο (λιωμένο)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα (χλιαρό)
  • 1 μαγιά νωπή
  • 3-4 αυγά
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο (λιωμένο)
  • 4-5 κουτ. σούπας καννέλα
  • 3/4 φλιτζ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. καρύδια (χοντροκομμένα)
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές

Για το άλειμμα:

  • 1 κρόκος αυγού
  • λίγο γάλα

Για τη διακόσμηση:

  • Λευκή σοκολάτα (λιωμένη)
  • Διάφορα φρέσκα φρούτα του δάσους

 

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη. Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά περίπου, να φουσκώσει.
  2. Ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά (ελαφρά χτυπημένα) και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα της μαγιάς και το λιωμένο Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο και ανακατεύουμε.
  5. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη και εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια (αν χρειαστεί μπορεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη αλεύρι).
  6. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει, για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπάλες και τις ανοίγουμε με πλάστη σε 2 μακρόστενα φύλλα, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Αλείφουμε τα φύλλα με λιωμένο Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο και απλώνουμε πάνω από το καθένα τους το μίγμα της γέμισης.
  7. Τυλίγουμε κάθε φύλλο σε ρολό και τα κόβουμε σε μικρές ροδέλες. Τοποθετούμε τις ροδέλες κυκλικά τη μία δίπλα στην άλλη, σε μεγάλο στρογγυλό ταψί, ξεκινώντας από έξω προς το κέντρο. Αφήνουμε την πίτα μας σε ζεστό σημείο για 45–50 λεπτά, να φουσκώσει.
  8. Κατόπιν, αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού ελαφρά χτυπημένο με το γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για 40 – 45 λεπτά περίπου.
  9. Μόλις κρυώσει διακοσμούμε με τη λιωμένη σοκολάτα και τα φρέσκα φρούτα.

http://www.flora.com.gr/recipe/H8KEtw/basilopita-tsoyreki-se-rolakia

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.