Χοιρινές μπουκιές με σάλτσα κάρυ, πράσινο μήλο και ανανά

Χοιρινές μπουκιές με σάλτσα κάρυ, πράσινο μήλο και ανανά

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γρ. χοιρινό φιλέτο ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους
  • 5 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ζωμός βοδινού «Σπιτικός» Knorr
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ πιπεριά πράσινη και ½ κόκκινη ψιλοκομμένες
  • ½ κουτ. σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 3 κουτ. σούπας φρεσκοτριμμένο καρότο
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 2 κουτ. σούπας κάρυ τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μήλο πράσινο ψιλοκομμένο με τη φλούδα του
  • 4 φέτες ανανά ψιλοκομμένες
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού και όλα τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30΄.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε όλη την ποσότητα του Flora Soft με βούτυρο σε ένα βαθύ σκεύος και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά.
  • Αλευρώνουμε το μαριναρισμένο χοιρινό και το σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και φρούτα και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί έως ότου μαλακώσουν και μαραθούν τα λαχανικά και τα φρούτα.
  • Προσθέτουμε τον «Σπιτικό» ζωμό βοδινού και συμπληρώνουμε με το γάλα καρύδας.
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου χυλώσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

 

http://www.flora.com.gr/recipe/GsI/xoirines-mpoykies-me-saltsa-kary-prasino-mhlo-kai-anana

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.