Χονδρά κοκκινιστά Μακαρόνια με σκόρδο (Σκορδομακάρονα)

Χονδρά κοκκινιστά Μακαρόνια με σκόρδο (Σκορδομακάρονα)

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια χονδρά
  • 7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200 ml Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας Pummaro
  • Τυρί τριμμένο
  • 1 Knorr σπιτικός ζωμός Βοδινού
  • 100 γρ. χονδροτριμμένη ξερή μυζήθρα
  • Ανάλογο αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο σκεύος νερό και προσθέτουμε τον Knorr σπιτικό ζωμό βοδινού και αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και να διαλυθεί καλά ο σπιτικός ζωμός. Ρίχνουμε τα χονδρά μακαρόνια ολόκληρα και τα αφήνουμε να βράσουν.
  • Αφού βράσουν τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε μέσα στο σκεύος με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.

 

Προετοιμασία και μαγείρεμα της σάλτσας:

 

  • Σε ένα μικρότερο σκεύος θερμαίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο , τον πελτέ διαλυμένο σε 5 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι και πιπέρι.
  • Μαγειρεύουμε εως ότου η σάλτσα να δέσει και να μείνει με το λάδι της.
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την κοκκινιστή σάλτσα αρωματισμένη με το σκόρδο και ανάλογη ποσότητα από την τριμμένη ξερή μυζήθρα.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε ½ ξύλο κανέλας για περισσότερη γεύση και άρωμα.

http://www.altis.com.gr/recipe/314/hondra-kokkinista-makaronia-me-skordo-skordomakarona

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.