Ζυμαρικά ογκρατέν της στιγμής

Ζυμαρικά ογκρατέν της στιγμής

Υλικά

 Υλικά για 6 άτομα
 

  • 500 γρ. κοντά ζυμαρικά (σέλινο, πένες κ.τ.λ.)
  • 150 γρ. μπέικον (σε κύβους)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, γραβιέρα κ.ο.κ.)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα (τριμμένη)
  • 1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κρέατος ή κότας
  • 250 γρ. Flora Soft με βούτυρο (σε κύβους)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε πυρέξ ή ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο Flora Soft με βούτυρο. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μπέικον, την πιπεριά, το Flora Soft με βούτυρο σε κύβους και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με αυτό το μίγμα.
  3. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό στους 200 °C για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει η επιφάνειά των ζυμαρικών.
  4. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, κομμένο σε μερίδες.

Tip

Την πρώτη μισή ώρα του ψησίματος, ανοίγουμε κατά διαστήματα τον φούρνο και με μια κουτάλα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, φροντίζοντας να βρίσκονται πάντα μέσα στα υγρά τους, γιατί όσα δε σκεπάζονται καλά, θα καούν και θα ξεραθούν.

http://www.flora.com.gr/recipe/H8qMtQ/zymarika-ogkraten-ths-stigmhs

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.