Ζυμαρικά στο φούρνο με σάλτσα τυριού και απάκι Μάνης

Ζυμαρικά στο φούρνο με σάλτσα τυριού και απάκι Μάνης

Υλικά

 

  • 500γρ πένες
  • 250γρ απάκι Μάνης κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι-πιπέρι
  • 70γρ Βιτάμ Soft
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 1/2 τριμμένα κίτρινα τυριά (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, παρμεζάνα)
  • 6 κ.σ αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα ζεστό
  • τριμμένη φρυγανιά και τυρί για την κρούστα

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Μόλις αφρίσει ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
  4. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε με τα τυριά.
  5. Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις πένες και τις ανακατεύουμε καλά με το απάκι, τη ρίγανη ή το θυμάρι και μερικές κουταλιές από τη σάλτσα.
  6. Απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και τυρί και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Tips:

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πένες με όποιο κοντό ζυμαρικό προτιμάμε.

Θερμοκρασία: 180 °C Χρόνος Ψησίματος: 30′

https://www.vitam.gr/suntages/zumarika-sto-phourno-me-saltsa-turiou-kai-apaki-manes/

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.