Αντιμετωπίζουμε το κρύο διατροφικά

Αντιμετωπίζουμε το κρύο διατροφικά

Έχει πλέον χειμωνιάσει και οι θερμοκρασίες όλο ένα και πέφτουν πιο χαμηλά. Λόγω ακριβώς αυτής της μείωσης της θερμοκρασίας ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερες θερμίδες για να ανταπεξέλθει στο κρύο. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών οι διατροφικές συνήθειες διαφοροποιούνται σημαντικά εξαιτίας της μειωμένης πρόσληψης υγρών. Αυτή την περίοδο ο ανθρώπινος οργανισμός προβαίνει σε περισσότερες καύσεις για να διατηρήσει ο οργανισμός τη θερμότητα με αποτέλεσμα να πεινάμε περισσότερο.

Παρακάτω θα βρείτε τι πρέπει να τρώμε για να αντιμετωπίζουμε τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Σούπες
Είναι νόστιμες, είναι υγιεινές και μας προστατεύουν από το κρύο. Οι σούπες μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον οργανισμό μας τους χειμερινούς μήνες καθώς έχουν, μεταξύ άλλων, την ιδιότητα να μας ενυδατώνουν περιέχοντας 45-75% νερό.  Οι σούπες ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα με αποτέλεσμα να μην γινόμαστε επιρρεπείς απέναντι στις ιώσεις και στα κρυολογήματα της εποχής.

Όσπρια
Αποτελούν την πρώτη διατροφική επιλογή κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς είναι πηγές ενέργειας και πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, θωρακίζοντας τον οργανισμό μας από το κρύο. Συνοδέψτε τη φασολάδα με λιπαρά ψάρια όπως ρέγγα και σαρδέλα και τις φακές ή τα ρεβίθια με ρύζι.

Πράσινο Τσάι
Το τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες καθώς είναι πλούσιο σε κατεχίνες. Ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι το χειμώνα μας ενυδατώνει και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος μας.

 Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, φουντούκια και  καρύδια παρέχουν στον οργανισμό ενέργεια και τον προστατεύουν από ιώσεις καθώς περιέχουν σελήνιο και είναι πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (ω – 6 και ω – 3) που βοηθάνε τον οργανισμό να παράγει θερμότητα.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.