Αντιοξειδωτικά για να είστε πάντα όμορφη

Αντιοξειδωτικά για να είστε πάντα όμορφη

Τα αντιοξειδωτικά  δεν είναι μόνο σημαντικά για τη καλή λειτουργία του οργανισμού αλλά και για την εξωτερική μας εμφάνιση. Μας βοηθάνε να παραμείνουμε πάντα νέες και όμορφες.

D για τα οστά
Για να είσαι γερή μέχρι τα κόκκαλα, χρειάζεσαι βιταμίνη D, καθώς συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για υγιή μαλλιά, νύχια και δόντια, αλλά και πολύ σημαντική για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.  Καλές πηγές βιταμίνης D είναι τα γαλακτοκομικά, το μοσχαρίσιο συκώτι, το τόνος,  ο σολομός, αλλά και η μαργαρίνη. Βιταμίνη D συνθέτει και ο ίδιος ο οργανισμός κατά την έκθεσή του στον ήλιο.

Ε κατά της γήρανσης
Η βιταμίνη Ε περιέχεται σε πολλά καλλυντικά – και υπάρχει καλός λόγος γι’ αυτό. Βοηθά στη δημιουργία ιστών που αποτρέπουν τη δημιουργία ρυτίδων, έτσι θεωρείται ένα σημαντικό όπλο ενάντια στα σημάδια της πρόωρης γήρανσης. Επίσης συμβάλλει στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης και της ξηροδερμίας και βοηθά στην επούλωση τραυμάτων. Καλές πηγές βιταμίνης Ε είναι ο ηλιόσπορος, το μπρόκολο, τα πράσινα λαχανικά και το συκώτι.

Μέταλλα και ιχνοστοιχεία
Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία είναι εξίσου σημαντικά για την ομορφιά, καθώς είναι απαραίτητα για διάφορες λειτουργίες του οργανισμού. Το ασβέστιο και το φώσφορο χρειάζονται για την υγεία των δοντιών, των μαλλιών, οστών και νυχιών, ενώ το ασβέστιο ενισχύει καύσεις και αναζωογονεί τη θαμπή επιδερμίδα. Το κάλιο καταπολεμά το πρήξιμο γύρω από τα μάτια, ενώ το χρώμιο βελτιώνει την κυκλοφορία. Ο ψευδάργυρος επιβραδύνει την εμφάνιση ρυτίδων και βοηθά κατά της τριχόπτωσης.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.