Απαραίτητη η φροντίδα του σώματος

Απαραίτητη η φροντίδα του σώματος

To σώμα είναι το «σπίτι» του οργανισμού μας.  Με καλή διατροφή και φροντίδα χτίζουμε γερά θεμέλια και προσφέρουμε την τακτική συντήρηση που χρειάζεται για να συνεχίσει να παρέχει προστασία και στέγη στα ζωτικά μας όργανα και να παρουσιάζει μια ωραία όψη στον κόσμο.

Το σώμα μας είναι ναός
Οι γιόγκι διδάσκουν ότι το σώμα είναι ένας ναός. Η προσέγγιση αυτή βοηθά να θυμόμαστε ότι πρέπει να σεβόμαστε το σώμα μας και να του προσφέρουμε φροντίδα και περιποίηση για να μπορεί να μας στηρίζει. Η καλή φυσική κατάσταση συνεπάγεται και ψυχολογικά οφέλη, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση μας. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το σώμα είναι και πηγή ευχαρίστησης, γι’ αυτό χρειάζεται να φροντίζουμε την αισθητική του, για παράδειγμα, μ ένα αφρόλουτρο.

Γίνε φίλη με το σώμα σου
Καμία γυναίκα δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένη με το σώμα της. όλες έχουμε κάποιο παράπονο. Αντί όμως να μισείς το σώμα σου για τις ατέλειες του, αφιέρωσε το χρόνο που χρειάζεσαι για να το γνωρίσεις καλύτερα. Γίνε φίλη με το σώμα σου και μάθε τα δυνατά του σημεία και τις …αδυναμίες του. Ανάδειξε τα χαρακτηριστικά που θεωρείς καλά και δώσε προσοχή σε αυτά που πιστεύεις ότι χρειάζονται βελτίωση.

Καθημερινή περιποίηση
Το σώμα χρειάζεται καθημερινή περιποίηση – μικρές, απλές κινήσεις που βελτιώνονται την εμφάνιση και τη λειτουργία του. Αφιερώνοντας λίγα λεπτά κάθε μέρα στο σώμα σου, αυξάνεις την αίσθηση ευεξίας προσφέροντας ένα μικρό δώρο στον εαυτό σου. Τα βασικά βήματα καθημερινής περιποίησης περιλαμβάνουν καθαρισμό και ενυδάτωση. Εναλλάσσοντας, για παράδειγμα, τη θερμοκρασία στα ξέβγαλμα – από ζεστό σε κρύο- ενισχύεις την καλή κυκλοφορία του αίματος και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.