Απέβαλλε το άγχος τώρα

Απέβαλλε το άγχος τώρα

Η εσωτερική γαλήνη είναι βασικό στοιχείο της ομορφιάς. Το άγχος καταγράφεται στο πρόσωπο και στο σώμα με σφίξιμο των χαρακτηριστικών και μυών. Το στρες συχνά εκδηλώνεται με εξωτερικά συμπτώματα, όπως η τριχόπτωση ή τα θαμπά μαλλιά. Επηρεάζει επίσης υγεία και ομορφιά προκαλώντας απότομες μεταβολές στο βάρος. Μάθε λοιπόν να ελέγχεις το άγχος και βρες απλές δραστηριότητες, όπως η ζωγραφική ή το περπάτημα, που σε βοηθούν να το αποβάλλεις.

Κάνε ένα διάλειμμα
Ένα μικρό διάλειμμα βοηθά να αντιμετωπίσεις την πίεση και βελτιώνει τη συγκέντρωση και την απόδοσή σου. Όταν αισθάνεσαι κόπωση, σήκω από την καρέκλα σου και κάνε μια σύντομη βόλτα – ακόμα και γύρω από το τετράγωνο. Εναλλακτικά, σήκω και τεντώσου, κάνοντας μερικές διαστάσεις για να χαλαρώσουν οι μύες. Για κολατσιό, φάε μία μπανάνα – περιέχει μια πρωτεΐνη που μεταβάλλεται σε σεροτονίνη, μια ορμόνη που προκαλεί καλή διάθεση.

Πάρε μια ανάσα
Δεν είναι τυχαίο που φαινόμαστε πιο όμορφες μετά από διακοπές στο βουνό ή κοντά στη θάλασσα, όπου  ο αέρας είναι καλύτερης ποιότητας από αυτόν της πόλης. Η αναπνοή είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ομορφιά, ιδίως τη επιδερμίδα, που λάμπει όταν τροφοδοτείται με οξυγόνο. Στη διάρκεια της ημέρα, όταν θέλεις ένα διάλειμμα, πάρε μια-δυο βαθιές ανάσες. Το βράδυ, πριν κοιμηθείς, χαλάρωσε με μια σειρά εισπνοών και εκπνοών.

Και καλό ύπνο
Κάθε γυναίκα χρειάζεται τον «ύπνο ομορφιάς»- δηλαδή ένα πλήρες οκτάωρο, το οποίο επιτρέπει στο οργανισμό στον οργανισμό να ξεκουραστεί και να «επιδιορθωθεί» τις φθορές της ημέρας. Για καλό ύπνο, φρόντισε το δωμάτιο να είναι σκοτεινό και ήσυχο, ώστε να μην υπάρχουν διαταραχές τη νύχτα. Ένας σύντομος απογευματινός ύπνος επίσης αναζωογονεί, αλλά δεν αντικαθιστά το βραδινό. Και ένα ενδιαφέρον στοιχείο: μελέτη συνιστά ότι ένα οκτάωρο ύπνου καθημερινά βοηθά στον έλεγχο του βάρους.

Άσκηση και ομορφιά
Η τακτική άσκηση, ακόμη και ήπιας μορφής, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά, βοηθώντας να διατηρήσουμε το σώμα μας καλλίγραμμα και σε καλή φυσική κατάσταση. Η άσκηση επηρεάζει επίσης την επιδερμίδα, καθώς αυξάνει το οξυγόνο στα επιδερμικά κύτταρα. Είναι άλλωστε εύκολο να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας – αντί για ασανσέρ, χρησιμοποίησε τις σκάλες ή κατέβα από το λεωφορείο ή το μετρό μία ή δύο στάσεις νωρίτερα.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.