Μπορούν οι μαγειρικές μας ικανότητες να επηρεάσουν την «ποιότητα» του φαγητού μας;

Μπορούν οι μαγειρικές μας ικανότητες να επηρεάσουν την «ποιότητα» του φαγητού μας;

Πολλές φορές, αρκετοί από εμάς έχουμε απογοητευτεί από τις ικανότητες μας στη μαγειρική με αποτέλεσμα είτε να παραγγείλουμε είτε να καταναλώσουμε έτοιμα φαγητά ή σνακ. Το μόνο σίγουρο είναι πως για να φάμε ένα σπιτικό φαγητό (από τα δικά μας τα χεράκια, και όχι της αγαπημένης μας μαμάς ) δεν χρειάζεται να είμαστε σεφ, ούτε να έχουμε σπουδάσει μαγειρική .

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να οργανωθούμε στη κουζίνα, να δούμε συνήθως τι τρόφιμα έχουμε στα ντουλάπια μας και να βγάλουμε ένα πλάνο για τη συχνότητα που θα μαγειρεύουμε. Ακολουθούν μερικά tips που θα μας βοηθήσουν να φτιάχνουμε σπιτικά και γευστικά φαγητά έχοντας έτσι τον απόλυτο έλεγχο στο τι καταναλώνουμε:

Για αρχή, προσέχουμε τα ψώνια μας από το σούπερ μάρκετ, να περιλαμβάνουν τροφές που θα μας προσφέρουν θρεπτικά συστατικά και όχι περιττές θερμίδες και «κακά» λιπαρά. Έτσι, ένα ψυγείο γεμάτο θρεπτικές τροφές εκ των πραγμάτων θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε πιάτα υγιεινά που μόνο οφέλη θα έχουν για εμάς. Διαλέγουμε λοιπόν λαχανικά φρούτα , κρέας , πουλερικά, γάλα, μαργαρίνη, και ολικής άλεσης προϊόντα.

Έπειτα μαθαίνουμε 3-4 συνταγές που θα συνδυάζουν τις παραπάνω ομάδες τροφίμων ενισχύοντας τη γεύση τους με διάφορα μπαχαρικά και όχι με ανθυγιεινές σως ή σάλτσες.

Μην απογοητευτείτε αν οι συνταγές δεν πετύχουν με την πρώτη φορά, άλλωστε το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Σκοπός είναι να μάθετε να φτιάχνετε 3-4 συνταγές, εύκολες γρήγορες και κυρίως υγιεινές , που θα κάνουν το μαγείρεμα απόλαυση και όχι αγγαρεία.

Το επόμενο που πρέπει να σκεφτείτε είναι το πόσο συχνά χρειάζεται να μαγειρεύετε για εσάς ή την οικογένεια σας ώστε να ρυθμίσετε της ημέρες της εβδομάδας αντίστοιχα.

Αν κάποια μέρα, το πρόγραμμα σας δεν είναι τόσο φορτωμένο, τότε κανονίστε εκείνη την ημέρα να μαγειρέψετε 2πλή ποσότητα, και διατηρήστε την ποσότητα που συνήθως χρειάζεστε στο ψυγείο και την υπόλοιπη χωρίστε την σε μερίδες-αν χρειάζεται και βάλτε την στην κατάψυξη. Έτσι την ημέρα που θα είστε πιο πιεσμένοι θα εκμεταλλευτείτε το φαγητό που έχετε στην κατάψυξη.

Αν πάλι, είστε επιρρεπείς στο έτοιμο φαγητό, κρύψτε τους καταλόγους από τα delivery και οποιοδήποτε έτοιμο σνακ ώστε να μην είναι το έχετε σε κοινή θέα και να μην μπαίνετε σε πειρασμό κάθε λίγο και λιγάκι.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.