Χάστε κιλά πριν τα Χριστούγεννα

Χάστε κιλά πριν τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μαζί έρχονται και οι Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Για να μπορέσετε να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές, ξεκινήστε από σήμερα ένα πρόγραμμα διατροφής. Παρακάτω διαβάστε μερικές μικρές διατροφικές συνήθειες που μπορείτε να κάνετε για πετύχετε το στόχο σας.

  1. Καταναλώστε υγιεινό πρωινό: Πολλές φορές στην προσπάθεια να χάσετε βάρος, παραλείπετε το πρωινό, ωστόσο αυτό αποτελεί μεγάλο λάθος. Εντάξτε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο ένα υγιεινό πρωινό και θα δείτε το μεταβολισμό σας να αλλάζει και να χάνετε βάρος. Το πρωινό οφείλει να είναι υγιεινό και θρεπτικό. Μια πρόταση είναι να καταναλώνετε ένα ποτήρι γάλα, 1-2 φέτες ψωμιού, κατά προτίμηση ολικής άλεσης, με soft μαργαρίνη και ένα φρούτο εποχής.
  2. Περιορίστε τη ποσότητα φαγητού το βράδυ: Η μεγάλη μερίδα στο βραδινό γεύμα αποτελεί τροχοπέδη στο να χάσετε βάρος. Για το λόγο αυτό φροντίστε ώστε να σερβίρεστε μικρές μερίδες. Για το βραδινό σας μπορείτε να επιλέξετε υγιεινά σνακ όπως τοστ με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών ή γιαούρτι με φρούτα εποχής.
  3. Μασήστε καλά τη τροφή σας: Είναι πολύ σημαντικό να τρώτε αργά και να μασάτε καλά την τροφή που λαμβάνετε. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα παρέχετε χρόνο στον εγκέφαλο να λάβει το μήνυμα του κορεσμού και ως αποτέλεσμα θα έχετε χορτάσει με μισή μερίδα φαγητού.
  4. Ενυδατωθείτε: Για την απώλεια βάρους απαιτείται η αποβολή τοξινών από τον οργανισμό, κι αυτό επιτυγχάνεται με την κατανάλωση πολλών υγρών κυρίως νερού. Επίσης, εκτός από το νερό μπορούν να καταναλωθούν και άλλα ροφήματα όπως: φυσικού χυμοί φρούτων ή πράσινο τσάι. Ειδικά το τελευταίο αποτελεί ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.