Χριστουγεννιάτικα tips περί διατροφής

Χριστουγεννιάτικα tips περί διατροφής

 

Τα Χριστούγεννα εκτός από γιορτή αγάπης και χαράς διακρίνονται και για τα λαχταριστά φαγητά και γλυκά τους.

Αν δεν θέλετε να ‘ξεφύγετε’ λοιπόν δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω απλές συμβουλές :

 

  • μη βάλετε στόχο να αδυνατίσετε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων καθώς είναι πολύ δύσκολο μέσα σε όλους αυτούς τους πειρασμούς να συγκρατηθείτε. Προσέξτε απλά να διατηρήσετε το βάρος σας σε σταθερά επίπεδα ώστε να μη δείτε το νούμερο της ζυγαριάς να ανεβαίνει.
  • τις γιορτινές αυτές μέρες είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βρεθείτε είτε στη θέση του οικοδεσπότη είτε στη θέση του καλεσμένου σε ένα ρεβεγιόν. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν, φροντίστε να έχετε φάει ένα μικρό υγιεινό σνακ ή ένα φρούτο πριν πάτε στη γιορτή καθώς έτσι θα μειώσετε την όρεξη σας την ώρα του δείπνου.
  • σίγουρα όταν απολαμβάνετε ένα ποτό με τους φίλους σας, τις γιορτινές αυτές μέρες το τελευταίο που σκέφτεστε είναι οι θερμίδες, πως θα σας φαινόταν όμως αν σας έλεγα πως ένα μόνο ποτήρι σαμπάνια σας επιβαρύνει με σχεδόν 170 θερμίδες. Τώρα πολλαπλασιάστε αυτό το ποσό με τα ποτήρια που πίνετε στη διάρκεια των εορτών και θα καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να προσέχετε την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνετε.

 

 

Σίγουρα τα Χριστούγεννα είναι συνδυασμένα με πολύ φαγητό και ποτό και δεν θα είναι το ίδιο απολαυστικά χωρίς αυτά. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να τα στερηθείτε απλώς να είστε πιο προσεκτικοί στην ποσότητα που καταναλώνετε.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.