Διατηρήστε τα κιλά που χάσατε

Διατηρήστε τα κιλά που χάσατε

Έχετε κάνει μια σημαντική προσπάθεια μέχρι τώρα και έχετε κατορθώσει να χάσετε τα περιττά κιλά. Ωστόσο πρέπει να σας επισημάνουμε ότι η προσπάθειά σας δεν πρέπει να σταματά εδώ.  Εξίσου σημαντικό είναι να διατηρηθείτε σε αυτά τα κιλά. Παρακάτω θα βρείτε μερικά λάθη που υποκύπτουν οι περισσότεροι και καλό θα ήταν να τα αποφύγετε.

Παραλείπετε το πρωινό
Αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας καθώς μας παρέχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά για να ξεκινήσουμε μια μέρα με ενέργεια. Η αξία του είναι ύψιστη τόσο κατά τη διάρκεια της δίαιτας όσο και μετά για να διατηρήσετε το επιθυμητό βάρος. Με άλλα λόγια η πρόσληψη πρωινού πρέπει να γίνει στάση ζωής για να είστε διατροφικά ισορροπημένοι.

Δεν τρώτε υγιεινά
Είναι πολύ σημαντικό μετά τη δίαιτά σας, να συνεχίζετε να μαγειρεύετε υγιεινά για να μην επανέλθετε στα προηγούμενα κιλά σας. Μπορεί η υγιεινή διατροφή καμιά φορά σας φαίνεται βαρετή όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και γευστική. Μπορείτε να μαγειρέψετε το αγαπημένο σας φαγητό αλλά με προϊόντα σε χαμηλά λιπαρά ή να προτιμήσετε να το βάλετε στο φούρνο από το να τηγανίσετε.

Δεν τρώτε συγκεκριμένες ώρες
Ένα σύνηθες λάθος είναι το ακανόνιστο πρόγραμμα στην πρόσληψη των γευμάτων. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε συγκεκριμένες ώρες που λαμβάνετε τα γεύματα σας καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο εγκέφαλος και ο οργανισμός «αποσυντονίζονται».

Σταματήσατε την άσκηση
Είναι συχνό φαινόμενο μετά την απώλεια βάρους να σταματάτε την γυμναστική, αυτό αποτελεί μεγάλο λάθος καθώς αυτό οδηγεί στην αύξηση του λίπους. Έρευνες έχουν δείξει ότι η συνέχιση της άθλησης μετά τη δίαιτα, ελαχιστοποιεί κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την πιθανότητα αύξησης βάρους. Σε περίπτωση που το γυμναστήριο σας έχει κουράσει, μπορείτε να κάνετε άλλη δραστηριότητα που σας ευχαριστεί όπως ο χορός, το βόλεϊ ή το κολύμπι.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.