Διατηρήστε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα

Διατηρήστε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα

Υπάρχει μια μερίδα ατόμων που δεν πρέπει ούτε να χάσει αλλά και ούτε να πάρει βάρος αλλά πρέπει να διατηρηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, διαβάστε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα συμβάλλουν θετικά στην επίτευξή αυτού.

  1. Βάλτε την άσκηση στη καθημερινότητα σας. Ξεκινήστε από απλά πράγματα όπως για παράδειγμα προτιμήστε να περπατήσετε αντί να πάρετε το αμάξι για κοντινές αποστάσεις. Επίσης, σε περίπτωση που το γυμναστήριο σας φαίνεται βαρετό, τολμήστε να δοκιμάσετε ένα καινούργιο χόμπι όπως χορό, τένις ή βόλεϊ.
  2. Προτιμήστε τροφές που περιέχουν άμυλο. Εντάξτε στη διατροφή σας προϊόντα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο.
  3. Αποφύγετε τροφές που περιέχουν κορεσμένα και τρανς λιπαρά. Αντίθετα προτιμήστε φυτικά λιπαρά όπως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, soft μαργαρίνες και φυτικά έλαια. Τα γαλακτοκομικά σας προϊόντα να είναι με χαμηλά λιπαρά.
  4. Προσπαθήστε να τρώτε λιπαρά όπως σολομό, σαρδέλες ή ρέγκα , τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
  5. Ενυδατωθείτε επαρκώς. Πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό ημερησίως.
  6. Αποφύγετε το αλκοόλ. Τα αλκοολούχα ποτά αφυδατώνουν και επιπλέον περιέχουν πολλές θερμίδες με αποτέλεσμα να ανοίγουν την όρεξη για λιπαρά σνακ.
Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.