Διατροφή για να ξαναμπείτε στο αγαπημένο σας ρούχο

Διατροφή για να ξαναμπείτε στο αγαπημένο σας ρούχο

Κατεβάσατε τα ανοιξιάτικα ρούχα και σιγά σιγά ετοιμάζεστε να κατεβάσετε και τα καλοκαιρινά. Όμως συνειδητοποιείτε ότι το αγαπημένο σας παντελόνι, η περσινή φούστα και το σορτσάκι δεν σας μπαίνουν. Μην ανησυχείτε,  η συγκεκριμένη “σκηνή” είναι οικεία για πολλές γυναίκες.  Εφαρμόστε τις παρακάτω συμβουλές διατροφής  και θα δείτε τη διαφορά.

Ξεκινήστε την ημέρα σας  με ένα καλό πρωινό. Το πρωινό θα σας δώσει ενέργεια για να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της ημέρας και βοηθάει το μεταβολισμό να λειτουργεί καλύτερα. Προτιμήστε για πρωινό να καταναλώσετε μια φέτα ψωμί ολική άλεσης με soft μαργαρίνη και ένα φρούτο εποχής.

Φροντίστε να καταναλώνετε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία θα τα βρείτε κατά κόρον στα λιπαρά ψάρια όπως  σολομό, σαρδέλες και σκουμπρί, στις μαλακές μαργαρίνες και στους ξηρούς καρπούς, τους τελευταίους καταναλώστε τους ανάλατους.

Στη κατανάλωση των κυρίως γευμάτων, ξεκινήστε από τη σαλάτα. Αυτό θα ικανοποιήσει το αίσθημα πείνας και θα καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα από το κυρίως, άρα και λιγότερες θερμίδες. Να σημειωθεί ότι στα κυρίως γεύματα προτιμήστε τροφές με βάση το άμυλο.

Η ενυδάτωση επίσης, παίζει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια βάρους.  Το νερό αποτελεί την πρώτη και καλύτερη επιλογή για την ενυδάτωση. Πίνετε 8-10 ποτήρια καθημερινά. Επίσης, το πράσινο τσάι, τα φρούτα και λαχανικά βοηθούν σημαντικά.

Τέλος, στην προσπάθεια απώλειας βάρους, δεν θα μπορούσε να λείπει η σωματική δραστηριότητα. Προσπαθήστε να ασκηθείτε τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα. Ειδικά τώρα που άνοιξε ο καιρός, μπορείτε να πάτε για τρέξιμο ή περίπατο στο πάρκο της γειτονιάς ή σε κάποια κοντινή παραλία.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.