Διατροφή και ομορφιά

Διατροφή και ομορφιά

Η επιδερμίδα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου οργανισμού και παράλληλα το πιο εκτεθειμένο στο περιβάλλον… Στην πρώτη γραμμή άμυνας είναι τα καλλυντικά, που λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας. Η διατροφή όμως είναι αυτή που θωρακίζει τον οργανισμό από μέσα και διατηρεί την ομορφιά και την υγεία μας. Γι’ αυτό το λόγο απαιτείται η διατροφή να είναι ισορροπημένη και υγιεινή. Προτιμήστε:

Γάλα
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και υδατανθράκων αλλά και διάφορων πολύτιμων λιποδιαλυτικών και υδατοδιαλυτών βιταμινών – γεγονός που τα καθιστά μια βασική και ολοκληρωμένη τροφή. Το γάλα και το γιαούρτι είναι εξαιρετικές τροφές, ιδίως σε συνδυασμό με φρέσκα φρούτα. Η κατανάλωση γαλακτοκομικών χρειάζεται προσοχή, καθώς είναι επίσης πλούσια σε λιπαρά. Γι’ αυτό προτίμησε γάλα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

«Καλά» λιπαρά
Από τη διατροφή μας δεν πρέπει να αποκλίνουμε τα λιπαρά. Τα λιπαρά είναι απαραίτητα στον οργανισμό μας , και ειδικότερα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία ο οργανισμό δε δύναται να τα συνθέσει από μόνος του και πρέπει να τα προσλαμβάνουμε μέσω της τροφής μας. Επιλέξτε τα πολυακόρεστα και τα μονοακόρεστα λιπαρά, που τα βρίσκουμε  στο ελαιόλαδο και τις μαλακές μαργαρίνες, και αποφύγετε τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά, που αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Ροφήματα με λίγες θερμίδες
Μην εστιάζετε την προσοχή σας μόνο στις τροφές που καταναλώνετε τρώγοντας – στη σύγχρονη διατροφή πρέπει να προσέχουμε και τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε πίνοντας. Πολλά ροφήματα και αναψυκτικά έχουν υψηλή θερμιδική αξία, χωρίς όμως την αντίστοιχη θρεπτική. Ακόμα και τα αναψυκτικά με γλυκαντικά χωρίς θερμίδες πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή, καθώς προδιαθέτουν τη γεύση για γλυκά. Σταδιακά, αντικαταστήστε γλυκά ροφήματα με ροφήματα χαμηλότερης ή μηδενικής θερμιδική αξίας όπως το πράσινο τσάι.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.