Διατροφικά tips για την εγκυμοσύνη

Διατροφικά tips για την εγκυμοσύνη

Αναμφισβήτητα, η περίοδος της εγκυμοσύνης για μια γυναίκα, είναι ίσως από τις πιο σημαντικές για εκείνη και το μόνο που θέλει είναι κάνει τα πάντα ώστε να είναι καλά το μωρό της και εκείνη. Φυσικά, οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της είναι τόσες που αλλάζει εντελώς η μέχρι τώρα λειτουργία του οργανισμού, αφού προτεραιότητα για το σώμα της είναι πλέον το μωρό, και όλα λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτονται πρώτα οι δικές του ανάγκες.

Τα θρεπτικά συστατικά, λοιπόν που υπάρχουν στον οργανισμό της γυναίκας απορροφούνται από το μωρό και το «περίσσευμα» αυτών πηγαίνει σε εκείνη.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια διατροφικά κυρίως tips ώστε η μέλλουσα μανούλα να παίρνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά προσφέροντας και στους 2 τα καύσιμα που τους είναι απαραίτητα.

Προτιμήστε τροφές που να είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Φροντίστε να τρώτε 3-4 φρούτα την ημέρα ή κάποιο χυμό, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Τα λαχανικά φροντίστε να καταναλώνονται ωμά ή να είναι μαγειρεμένα στον ατμό για να προσλαμβάνετε όλες τις βιταμίνες που μπορούν να σας προσφέρουν.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια ομάδα τροφίμων που θα σας συνοδεύει εξίσου πολύ, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αφού καλό είναι να καταναλώνετε 4-5 μερίδες από αυτή την ομάδα (γιαούρτι, τυρί, γάλα).

Προσπαθήστε να υπάρχει στο διατροφικό σας πρόγραμμα η κατανάλωση ψαριού, αφού πέρα από τα διατροφικά οφέλη που προσφέρει (ω3, πηγή πρωτεΐνης , σιδήρου) έχει συνδυαστεί και με τη μείωση του άγχους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η κατανάλωση πουλερικών και κρέατος, πρέπει να συμπεριλαμβάνεται εξίσου για να προσβληθεί η απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης καθώς και η κατανάλωση αυγού. Καλό είναι να προτιμούμε ειδικά, για το διάστημα της εγκυμοσύνης το άπαχο κρέας και να αποφεύγουμε την πέτσα.

Φυσικά και για εκείνη την περίοδο τα snack είναι εξίσου σημαντικά, οπότε μια-δυο φέτες ψωμί ολικής άλεσης με φυτική μαργαρίνη και λίγο τυρί θα σας δώσουν την ενέργεια και τα απαραίτητα ω-3 και ω-6 λιπαρά που χρειάζεστε για να συνεχίστε την ημέρα σας χωρίς κανένα αίσθημα πείνας.

Κάθε εγκυμοσύνη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι διαφορετική και για το λόγο αυτό συμβουλευόμαστε το γιατρό μας για το διατροφικό πρόγραμμα που μας ταιριάζει και οτιδήποτε μας απασχολεί το συζητάμε με εκείνον. Άλλωστε εκείνη την περίοδο δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα να μας προβληματίζει αλλά να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης και να φροντίζουμε το μωρό μας.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.