Εναλλακτικές ιδέες για να ζεσταθείτε

Εναλλακτικές ιδέες για να ζεσταθείτε

1. Φίλοι και …ζεστό ψωμί
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο έδειξε ότι νιώθουμε ζεστασιά όταν συναντάμε φίλους μας, σε αντίθεση όταν μένουμε μόνοι στο σπίτι. Οργανώστε λοιπόν βραδιές με τους φίλους σας για φαγητό ή για ταινία.

2. Ζεσταθείτε με ξηρούς καρπούς
Το σώμα διατηρεί την ισορροπημένη θερμοκρασία του όταν λαμβάνει τροφές που περιέχουν «καλά» λιπαρά, όπως οι ξηροί καρποί. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνοι που δεν τρέφονται σωστά κρυώνουν πιο εύκολα.

3. Αγκαλιά… η θαυματουργή!
Όταν μας αγκαλιάζουν, ο οργανισμός απελευθερώνει μια ορμόνη η οποία μας κάνει να αισθανόμαστε ευφορία, μειώνει το στρες καθώς και την πίεση του αίματος. Μια αγκαλιά λοιπόν θα σας ζεστάνει εκτός από σωματικά και … ψυχικά.

4. Γυμναστείτε, κάνει καλό!
Γνωρίζουμε πως η γυμναστική ωφέλει πολύ τον οργανισμό μας. ένα από αυτά τα οφέλη είναι ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να ζεσταινόμαστε.

5. Αχνιστή κούπα
Ένα ζεστό τσάι μας χαρίζει διπλή απόλαυση! Κάθε γευστική γουλιά απελευθερώνει μέσα σας ζεστασιά, ενώ τα χέρια μας ακουμπούν τη ζεστή κούπα.

6. Η καθαριότητα… ζεσταίνει!
Μουσική, κούπα και σκουπίζουμε με ρυθμό. Το σπίτι θα λάμψει στο «λεπτό» κι εμείς θα ζεσταθούμε! Όσο για το σίδερο και το ψήσιμο στο φούρνο, τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα, γίνονται απόλαυση.

7. Η δύναμη των μπαχαρικών
Η προσθήκη καυτερών μπαχαρικών μέσα στα φαγητά ζεσταίνει τον οργανισμό μας. Επιπλέον, το τζίντζερ συμβάλλει στην κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να ζεσταινόμαστε. Δοκιμάστε το στις συνταγές σας!

8. Μπάνιο πριν από τον ύπνο
Η θερμοκρασία του σώματος, πριν κοιμηθούμε, πέφτει. Ένα ζεστό μπάνιο πριν από τον ύπνο μας ζεσταίνει και μας χαλαρώνει, με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε καλύτερα.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.