Ενυδάτωση για φρεσκάδα

Ενυδάτωση για φρεσκάδα

Η θαμπή επιδερμίδα είναι από τα πρώτα σημάδια αφυδάτωσης. Εκτός από έναν καλό ενυδατωμένο οργανισμό, και η επιδερμίδα χρειάζεται εξωτερική προστασία με τη μορφή της ενυδατικής κρέμας. Οι κρέμες αυτές δεν προσφέρουν ενυδάτωση, απλώς παγιδεύουν την υγρασία ώστε να μην εξατμίζεται και αφήνει την επιδερμίδα τραχιά. Ενυδατική κρέμα βάζουμε αμέσως μετά τον καθαρισμό, όταν το δέρμα είναι ακόμη νωπό.
Προσοχή: η υπερβολική χρήσης και ποσότητα φράζει του πόρους.

Φροντίδα κανονικής επιδερμίδας
Η κανονική επιδερμίδα χρειάζεται καθημερινή φροντίδα για να διατηρήσει την ισορροπία της και να συνεχίσει να ανανεώνεται κανονικά. Για τον καθαρισμό, που πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα, απόφυγε τα σαπούνια που ξηραίνουν την επιδερμίδα. Χρησιμοποίησε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα το πρωί, και το βράδυ μόνο αν «τραβάει» το δέρμα. Κάνε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα και χρησιμοποίησε μάσκα επίσης μια φορά την εβδομάδα στα πιο λιπαρά σημεία, όπως το μέτωπο.

Φροντίδα λιπαρής επιδερμίδας
Η λιπαρή επιδερμίδα συχνά εμφανίζει ρυτίδες πιο αργά, γιατί η λιπαρότητα της πηγάζει από τη διαρκή ανανέωση κυττάρων. Μια τονωτική λοσιόν μετά τον καθαρισμό σταθεροποιεί το μέικ-απ. Ο καθαρισμός του λιπαρού δέρματος γίνεται ιδανικά τρεις φορές την ημέρα με χλιαρό νερό και ένα μαλακό πανί. Χρησιμοποίησε καθημερινά μια ελαφριά ενυδατική κρέμα και μάσκα για βαθύ καθαρισμό μια φορά την εβδομάδα.

Φροντίδα ξηρής επιδερμίδας
Η ξηρή επιδερμίδα είναι ευάλωτη στο καιρό και στα σημάδια της γήρανσης. Είναι επίσης πιο λεπτή. Απόφυγε τα δυνατά καθαριστικά και άπλωνε την ενυδατική κρέμα σε πρόσωπο και λαιμό. Στη διάρκεια της ημέρας, ένα σπρέι προσφέρει την επιπλέον ενυδάτωση που χρειάζονται οι ξηρές επιδερμίδες. Μασάζ με λάδι εμπλουτισμένο με κάποια αιθέρια έλαια μία φορά την εβδομάδα βοηθά την ξηρή επιδερμίδα να βρει την ισορροπία της.

Tip: Μόλις ξυπνήσεις, πριν το πρωινό σου, πιες ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι σε θερμοκρασία δωματίου με λίγες σταγόνες λεμονιού.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.