Ενυδάτωση για λαμπερά μαλλιά

Ενυδάτωση για λαμπερά μαλλιά

Η υγεία των μαλλιών είναι ένα ακόμη «βαρόμετρο» υγείας και ευεξίας. Η τρίχα αποτελείται από νεκρά κύτταρα, αλλά οι θύλακες κοντά στις ρίζες είναι ζωντανοί, γι’ αυτό τα μαλλιά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Ένα βασικό μέρος αυτής της φροντίδας είναι η ενυδάτωση, γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην χρησιμοποιούμε προϊόντα που αφαιρούν τα προστατευτικά φυτικά έλαια της τρίχας, αφήνοντας τα μαλλιά ξηρά, ατίθασα και θαμπά.

Για να έχεις καθαρά μαλλιά, βούρτσισε τα μαλλιά για να αφαιρέσεις τη σκόνη. Βρέξ’ τα καλά με ζεστό, όχι καυτό, νερό. Σαπούνισε, τρίβοντας ελαφρά για να απομακρύνεις τους ρύπους. Ξέπλυνε καλά. Άπλωσε τη μαλακτική κρέμα και, χωρίς να την ξεβγάλεις, πάρε μια χτένα με αραιά δόντια και ξέπλεξε τους κόμπους, δουλεύοντας από τις άκρες προς τα πάνω. Ξέβγαλε καλά. Σκούπισε και τύλιξε με στεγνή πετσέτα, χτυπώντας τα μαλλιά ελαφριά για να απορροφηθεί το νερό από τη πετσέτα.

Tip: Κάνε ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με κυκλικές κινήσεις από το μέτωπο προς τη βάση του λαιμού. Το μασάζ βοηθά κατά της τριχόπτωσης, γιατί ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.