Ενυδάτωση με εναλλακτικούς τρόπους

Ενυδάτωση με εναλλακτικούς τρόπους

Στην πλειονότητά τους οι άνθρωποι όταν βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους είτε λόγω πολλών υποχρεώσεων είτε λόγω έλλειψης χρόνου ξεχνάνε να πίνουν νερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να οδηγούνται στην αφυδάτωση. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι η ενυδάτωση κρίνεται απαραίτητη. Φυσικά όταν μιλάμε για ενυδάτωση των περισσοτέρων το μυαλό πάει στην κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού. Ωστόσο, μπορείτε να παραμείνετε πάντα ενυδατωμένοι και με εναλλακτικούς τρόπους που παρουσιάζονται παρακάτω.

Ξεκινήστε από τη διατροφή σας. Καταναλώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά τα οποία διαθέτουν μεγάλη περιεκτικότητα νερού. Τους καλοκαιρινούς μήνες προτιμήστε το καρπούζι, τις ντομάτες, τα βατόμουρα, τις φράουλες, το αγγούρι, το σπανάκι και το κολοκύθι. Με τα παραπάνω μπορείτε είτε αν φτιάξετε χυμό είτε απλά να τα προσθέσετε στην μαγειρική σας.

‘Ύστερα, δροσιστείτε και παραμείνετε πάντα ενυδατωμένοι με παγωμένο πράσινο τσάι. Παράλληλα, επωφελείσθε και από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το τσάι.

Τέλος, εάν και ξέρουμε ότι τα κοκτέιλ και τα ποτά είναι ένας πειρασμός για τα καλοκαιρινά βράδια, καλό είναι η κατανάλωση αλκοόλ να γίνεται με ένα όριο για να αποφευχθεί η αφυδάτωση.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.