Ευεξία και ομορφιά

Ευεξία και ομορφιά

Η εσωτερική μας γαλήνη συμβάλλει σημαντικά στο να νιώθουμε και να είμαστε όμορφες. Επίσης, η συναισθηματική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα και με την υγεία μας. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει πάντα να βρίσκουμε τρόπους να διατηρούμε το άγχος σε χαμηλά επίπεδα και να εξασφαλίζουμε την εσωτερική μας ηρεμία.

Καλή χώνεψη
Η υγεία του πεπτικού συστήματος παίζει βασικό ρόλο, τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά. Το φούσκωμα και η δυσκοιλιότητα προκαλούν δυσφορία αλλά και θαμπάδα στην επιδερμίδα. Η καλή εντερική λειτουργία συμβάλλει στο αίσθημα ευεξίας, γι’ αυτό η διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες τροφών πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά και όσπρια. Μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε την πέψη μασώντας αργά και τρώγοντας με ηρεμία.

Έκθεση στο φυσικό φως
Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι βλαβερή, αλλά όταν προστατευόμαστε, το φυσικό φως είναι απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς χρησιμοποιεί τις ηλιακές ακτίνες για να παράγει βιταμίνη D. Ο ήλιος επηρεάζει τα επίπεδα μελατονίνης, που συνδέεται με τον ύπνο, και σεροτονίνης, που συνδέεται με την καλή διάθεση. Μισή ώρα καθημερινή έκθεση στο φυσικό φως αρκεί (2 ώρες είναι τα ιδανικό), καθώς τα αποθέματα εξαντλούνται μετά από 48 ώρες.

Γέλασε με την καρδιά σου
Το γέλιο κάνει το πρόσωπο να λάμπει από χαρά, αλλά κάνει καλό και στη υγεία μας. Μελέτες συνιστούν ότι συμβάλλει στην καταπολέμηση ιών, μολύνσεων και καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς μειώνει το στρες, ενισχύοντας με ατό τον τρόπο το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αύξησε λοιπόν το γέλιο στη ζωή σου – δες μια κωμωδία ή πάρε ένα ημερολόγιο με ανέκδοτα για να ξεκινήσεις την μέρα σου… με γέλιο.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.