Γιατί χαλάει η δίαιτα μου;

Γιατί χαλάει η δίαιτα μου;

Σε απόσταση αναπνοής πλέον από το καλοκαίρι κι εσείς έχετε ήδη ξεκινήσει δίαιτα γιατί ως γνωστόν «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Ωστόσο, δεν βλέπετε μεγάλη πρόοδο αν και, όπως ισχυρίζεστε, τα κάνετε όλα σωστά.  Το ερώτημα είναι: τα κάνετε όντως όλα σωστά;  Ακολουθούν κάποια συχνά λάθη που γίνονται όταν βρισκόμαστε σε περίοδο δίαιτας.

Αρχικά, βάζετε τον εαυτό σας στη διαδικασία να κάνετε εξαντλητικές δίαιτες. Ενώ μπορεί να νομίζετε ότι στερώντας σας γεύματα, θα δείτε σύντομα τα επιθυμητά αποτελέσματα, οφείλουμε να σας θυμίσουμε ότι η απώλεια βάρους δε σημαίνει πείνα. Αντίθετα με το να προβαίνετε  σε στερητικές δίαιτες  το μόνο που θα πετύχετε είναι να εξαντλήσετε τον μεταβολισμό σας.

Έπειτα, ένα σύνηθες λάθος είναι η παράλειψη του πρωινού. Το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, το οποίο πρέπει να το λαμβάνετε ανελλιπώς. Φροντίστε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα πλούσιο πρωινό, αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε ενέργεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση των επόμενων δυο κυρίως γευμάτων. Ενδεικτικά ένα θρεπτικό πρωινό περιλαμβάνει 1- 2 φρυγανιές με soft μαργαρίνη και μέλι, ένα ποτήρι γάλα και ένα φρούτο εποχής.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημέρας παραλείπετε την πρόσληψη νερού, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφυδατώνεται ο οργανισμός και ο μεταβολισμός σας υπολειτουργεί. Παράλληλα, όσο ο καιρός ανοίγει καταναλώνετε κοκτέιλς και ποτά με πολλές θερμίδες, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρεμποδίζει την προσπάθεια σας να χάσετε βάρος.

Τέλος, αποφεύγετε την εντατική άσκηση. Είναι λάθος εάν νομίζετε ότι μόνο με τη διατροφή θα χάσετε βάρος. Για να έχει επιτυχή αποτελέσματα η δίαιτα πρέπει να συνδυάσετε την  υγιεινή διατροφή με την άσκηση. Σε περίπτωση που θεωρείτε το γυμναστήριο βαρετό τότε προτιμήστε να πάτε για τρέξιμο στο πάρκο της γειτονιάς ή για κολύμπι σε κάποια κοντινή παραλία.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.