Γιατί δεν πετυχαίνει η δίαιτά μου;

Γιατί δεν πετυχαίνει η δίαιτά μου;

Το τελευταίο διάστημα έχετε μπει σε ένα πρόγραμμα διατροφής, επισκέπτεστε συχνά το γυμναστήριο ή κάνετε κάποια αθλητική δραστηριότητα ωστόσο, δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα; Πριν απογοητευτείτε και εγκαταλείψετε την προσπάθεια σας, σας παραθέτουμε μερικά λάθη που κάνουν συνήθως όσοι είναι σε  δίαιτα, κι αν έχετε υποπέσει σε κάποια από αυτά, απλά αλλάξτε τα και θα δείτε την προσπάθεια σας να πιάνει τόπο.

1. Ξεχνάτε το πρωινό: Οι ειδικοί τονίζουν και επιμένουν ότι το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Είναι λάθος να προσπαθείτε να μειώσετε θερμίδες παραλείποντας το πρωινό καθώς το πιθανότερο είναι να πεινάσετε και να καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα φαγητού κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας. Ενδεικτικά ένα καλό και θρεπτικό πρωινό αποτελείται από  ένα ποτήρι γάλα, 1-2 φέτες ψωμιού με μαργαρίνη και ένα φρούτο εποχής.

2. Μεγάλη ποσότητα φαγητού το βράδυ:  Λόγω έλλειψης χρόνου και υποχρεώσεων πολλές φορές δεν καταναλώνετε μεσημεριανό ή σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα να τρώτε ένα βαρύ βραδινό. Αυτό όμως αποτελεί τροχοπέδη στο να χάσετε βάρος. Για μια επιτυχή δίαιτα απαιτείται να καταναλώνονται περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα και λιγότερες τις βραδινές ώρες.

3. Δεν πίνετε πολύ νερό: Το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού και βοηθάει για την απώλεια βάρους. Σιγουρευτείτε ότι καταναλώνετε καθημερινά 8-10 ποτήρια νερό.

4. Μεγάλη μερίδα: Στη προσπάθεια να χάσετε βάρος το μέγεθος της μερίδας αποτελεί κατασταλτικό παράγοντα.  Βάλτε στο πιάτο σας μια ικανοποιητική ποσότητα φαγητού και καταναλώστε το αργά.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.