Γιατί πρέπει να κόψω το κάπνισμα

Γιατί πρέπει να κόψω το κάπνισμα

Εκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν να καπνίζουν ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τους κινδύνους που σχετίζονται με το κάπνισμα. Πολλοί καπνίζουν από συνήθεια. Το άναμμα τσιγάρου γίνεται αυτόματα καθώς συνδέεται με κάποιες κινήσεις ρουτίνας, όπως όταν μιλάμε στο τηλέφωνο ή όταν πίνουμε ένα ποτό.

Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να το κόψουν, ανακαλύπτουν όμως ότι δεν μπορούν γιατί τους φαίνεται υπερβολικά δύσκολο. Όμως χιλιάδες άνθρωποι τα καταφέρνουν κάθε χρόνο. Αν σκέφτεστε να σταματήστε το κάπνισμα, διαβάστε παρακάτω για αν βρείτε κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

Σταματώντας το κάπνισμα οι κίνδυνοι για την υγεία σας θα μειωθούν θεαματικά. Αυτοί οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν την εμφάνιση καρδιοπάθειας, αρκετών μορφών καρκίνου και αναπνευστικών παθήσεων – όλες, πιθανές αιτίες προώρου θανάτου. Για τις έγκυες γυναίκες, είναι σημαντικό να κόψουν το κάπνισμα και να μειώσουν το παθητικό κάπνισμα ώστε να ελαττώσουν τους κινδύνους για την υγεία του μωρού.

θα αρχίσετε να νιώθετε τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος σχεδόν αμέσως. Η αρτηριακή πίεση και ο σφυγμός σας θα επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα και η κυκλοφορία του αίματος στα άκρα θα βελτιωθεί, με αποτέλεσμα να είναι πιο ζεστά. Μέσασε μερικές ημέρες, το ανοσοποιητικό σύστημα αρχίζει να αναρρώνει, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του βήχα, του κρυολογήματος και άλλων ιώσεων. Μετά από ένα χρόνο αποχής από το κάπνισμα, ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιοπαθειών μειώνεται κατά 50%.

Δεν οφείλεται όμως μόνο η υγεία σας. Μέσα σε λίγες μέρες, η αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης επανέρχονται. Μέσα σε μερικές εβδομάδες, η δυσάρεστη μυρωδιά του τσιγάρου στα ρούχα και στα έπιπλα θα εξαφανιστεί. Επειδή το κάπνισμα αυξάνει τις ρυτίδες, κόβοντάς το θα φαίνεστε νεότεροι για περισσότερα χρόνια.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.