Γιατί τα παιδιά δεν τρώνε υγιεινά;

Γιατί τα παιδιά δεν τρώνε υγιεινά;

Οι διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις διαμορφώνονται από την παιδική ηλικία. Αυτή η περίοδος είναι πολύ σημαντική και ως γονείς οφείλετε να «εκπαιδεύσετε» τα παιδιά σας στην υγιεινή διατροφή. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που το παιδί έχει διαφορετική άποψη και στρέφεται σε μη υγιεινές επιλογές. Ας δούμε παρακάτω ποιοι είναι οι λόγοι που το ωθούν σε αυτό.

Αρχικά, οι γονείς αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά ακόμα και στο φαγητό. Γι’ αυτό φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στις δικές σας διατροφικές συνήθειες έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να πείσετε το παιδί και να στραφεί πιο εύκολα στην υγιεινή διατροφή. Δώστε έμφαση στο σπιτικό φαγητό, τα φρέσκα υλικά και τα χαμηλά λιπαρά.

Επίσης, εκτός από το οικογενειακό περιβάλλον, ιδιαίτερη είναι και η επιρροή που ασκεί το φιλικό/σχολικό περιβάλλον του παιδιού. Τα παιδιά υιοθετούν μιμητικές τάσεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές να θέλουν να καταναλώσουν το ίδιο ανθυγιεινό σνακ όπως ο κολλητός τους φίλος στο σχολείο. Εσείς φροντίστε κάθε μέρα να ετοιμάζετε το κολατσιό του από το σπίτι, έτσι ώστε να μην μπαίνει σε πειρασμούς και να ξέρει εκ των προτέρων τι έχει να φάει.

Τέλος, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που ωθείται ένα παιδί στην κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας. Προσπαθήστε τουλάχιστον ένα κύριο γεύμα της ημέρας να μαζεύεται όλη η οικογένεια και να γευματίζει μαζί με ηρεμία συζητώντας τα νέα τους.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.