Η επιδερμίδα μας, ασπίδα και καθρέφτης

Η επιδερμίδα μας, ασπίδα και καθρέφτης

Το δέρμα μας είναι ο καθρέφτης της υγείας αλλά και η πρώτη γραμμή άμυνας του σώματος κατά των μολύνσεων και των τραυματισμών. Η φωτεινή και σφριγηλή επιδερμίδα δεν είναι μόνο ένα στοιχείο ομορφιάς αλλά και ένα σημάδι ότι ο οργανισμός λειτουργεί καλά.

Καθαρισμό, το πρώτο βήμα φροντίδας
Ο καθαρισμός είναι το πρώτο – και πιο σημαντικό – βήμα φροντίδας της επιδερμίδας, γιατί αφαιρεί ρυπογόνες ουσίες, από το καυσαέριο μέχρι το μέικ-απ, από την επιφάνεια του δέρματος. Προσοχή στην επιλογή του καθαριστικού – πρέπει να αφήνει το δέρμα απαλό και φρέσκο, όχι στεγνό και τραχύ. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό, ούτε καυτό ούτε παγωμένο. Μια φορά την εβδομάδα κάνε έναν πιο βαθύ καθαρισμό με ειδική μάσκα.

Απολέπιση τώρα
Η απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, αφήνοντας το δέρμα μαλακό και λαμπερό, καθώς αναδεικνύονται τα νέα κύτταρα. Η απολέπιση γίνεται μια με τρις φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο δέρματος και ακολουθεί τον καθαρισμό. Εφάρμοσε απαλές κυκλικές κινήσεις για να απλώσεις το μείγμα στο πρόσωπο. Προσοχή: μην κάνεις απότομες ή δυνατές κινήσει, γιατί μπορεί να πληγώσεις το δέρμα σου.

Τονώστε και σχεδόν τελειώσατε
Η τονωτική λοσιόν αφαιρεί τα τελευταία κατάλοιπα της βρομιάς αλλά και του υγρού καθαρισμού από το δέρμα, αφήνοντας το ακόμα πιο απαλό. Παρότι πολλές γυναίκες αμελούν αυτό το βήμα, η τονωτική λοσιόν κάνει την επιδερμίδα πιο λεία και μειώνει τις ρυτίδες. Μπορείς εύκολα να φτιάξεις τη δική σου από πράσινο τσάι και μεταλλικό νερό, σε ποσότητες 8 φακελάκια ανά λίτρο. Άπλωσε τη με βαμβάκι και διατήρησέ τη σε φιάλη με βαποριζατέρ.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.