Η ώρα του παιδιού…

Η ώρα του παιδιού…

Με τα παιδιά μπορούμε να φτιάχνουμε όμορφες και πρωτότυπες δημιουργίες από καθημερινά υλικά! Σήμερα, σας προτείνουμε να φτιάξετε μαζί τους φλιτζανάκια τσαγιού από χωνάκια παγωτού.
Τα χωνάκια του παγωτού μπορούν με ευφάνταστο τρόπο να μεταμορφωθούν σε φλιτζάνια που μπορούν να φιλοξενήσουν καραμελάκια, φρούτα ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε να σερβίρουμε του μικρούς μας φίλους! Κόβουμε προσεχτικά το κάτω μέρος από το χωνάκι. Παίρνουμε 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη και την ανακατεύουμε με λίγες σταγόνες νερό, προκειμένου να φτιάξουμε μια «κόλλα ζάχαρης». Αν δεις ότι η «κόλλα ζάχαρης» αραιώνει πρόσθεσε κι άλλη ζάχαρη. Παίρνουμε ένα στρογγυλό μπισκοτάκι, βάζουμε λίγη «κόλλα ζάχαρης» και από πάνω ένα στρογγυλό ζαχαρωτό ζελεδάκι. Πάνω του βάζουμε πάλι λίγη «κόλλα ζάχαρης» και τοποθετούμε το χωνάκι. Για να φτιάξουμε το χεράκι του φλιτζανιού κόβουμε στη μέση άλλο ένα ζαχαρωτό και το κολλάμε και αυτό με την «κόλλα ζάχαρης»! Το φλιτζανάκι είναι έτοιμο!

Tip: Ενώ φτιάχνετε τα φλιτζανάκια, μπορείτε παράλληλα να πίνετε και ένα τσάι. Να θυμάσαι, όμως ότι στα παιδιά δεν αρέσουν τα πολύ ζεστά ροφήματα, γι’ αυτό μπορείς να ετοιμάσεις είτε παγωμένο τσάι είτε ζεστό  το οποίο θα έχεις αφήσει να κρυώσει αρκετά προτού το σερβίρεις!

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.